امتیاز کاربران

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

پیش گفتار

تئوری مالی بر دو اصل اساسی استوار است: اول آن که افراد منطقی عمل می کنند و دوم آن که همه اطلاعات در دسترس هنگام تصمیم گیری در نظر گرفته می شوند. با این حال بسیاری از رفتارهای غیر منطقی و خطاهای تکراری در قضاوت ها در مطالعات آکادمیک مورد استناد قرار گرفته اند. با  ‏توجه به چنین خلاف قاعده هایی  و شواهد تجربی در آزمون کارایی بازار، پارادایم های سنتی مبتنی بر موازنه عام اقتصادی  و فرضیه بازار کارا مورد ‏تردید واقع گردید و مشارکت کنندگان بازار در جستجوی راه هایی تازه برای تشریح رفتار های بازار مالی برآمدند.
طرفداران دانش «مالی رفتاری» اعتقاد راسخی دارند که آگاهی از «تمایلات روانشناختی»  در عرصه سرمایه گذاری، کاملاً ضروری و نیازمند توسعه جدی دامنه مطالعاتی است و برای کسانی که نقش روانشناسی در دانش مالی را به عنوان عاملی اثر گذار بر بازارهای اوراق بهادار و تصمیمات سرمایه گذاردن بدیهی می دانند، قبول وجود تردید در مورد اعتبار «مالی رفتاری»  دشوار است. اگر چه هنوز بسیاری از دانشگاهیان و حرفه ای های طرفدار مکتب «مالی کلاسیک» ، بررسی جنبه های رفتاری انسان و تاثیر آن در تصمیمات مالی را به عنوان یک شاخه مستقل مطالعاتی باور ندارند، اما توسعه کمی و کیفی تحقیقات تجربی در این حوزه، نشان دهنده اهمیت تحقیقات رفتاری در بازار های مالی بالأخص بازار سرمایه است.
کتاب حاضر، با رویکرد جدید به یکی از مهم ترین پارادایم های نوین مالی با هدف ارتقای دانش مالی تحلیل اوراق بهادار در پنج بخش مستقل و در عین حال مرتبط با یکدیگر و هر بخش مشتمل بر چندین فصل و مجموعاً 14فصل تدوین شده است. در بخش اول تاریخچه و پیدایش مالی رفتاری را مورد بررسی قرار داده ایم؛ در بخش دوم رفتارهای غیرمستدل و سوگیری های رفتاری را تشریح کرده ایم؛ بخش سوم مالی های مالی رفتاری را در بر می گیرد؛ در بخش چهارم ‏توسعه مالی رفتاری را مورد بحث قرار داده ایم؛ و در نهایت در بخش پنجم تحقیقات تجربی شامل رفتارها و  آزمون های علمی مالی عصبی را مرور کرده ایم.
در مجموعه مباحث کتاب، در دو حوزه مالی رفتاری و مالی عصبی، ضمن تبیین جامع مبانی نظری مبتنی بر دانش روانشناسی و روانشناختی، تئوری ها و کاربردهای آن را در جهت افزایش توانمندی تحلیل گران و سرمایه گذاردن مور بحث قرار گرفت؛ به طوری که مخاطبین مورد نظر بتوانند از آن در عمل بهره بگیرند. اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، فعالان بازار سرمایه و دیگر علاقه-مندان فراگیری و کاربست دانش مالی نوین از جمله مخاطبینی هستند که نگارندگان کتاب، هیچگاه آن ها را از نظر دور نداشته اند.
این دستاورد علمی حاصل حدود یک دهه پژوهش تخصصی و فعالانه ما بوده است که علاوه بر سودمندی در تبیین این مباحث در آموزش های کلاسیک دانشجویان و دانش پژوهان رشته های مهندسی  مالی، ریاضیات مالی، مدیریت مالی، مدیریت سرمایه-گذاری، مدیریت بازرگانی گرایش مالی در دروس تخصصی مدیریت سرمایه گذاری و تحلیل اوراق بهادار، سمینار در مسائل مالی، تصمیم گیری در مسائل مالی، مدیریت ریسک و در رشته های اقتصاد، مدیریت بیمه، روانشناس کاربردی و صنعتی، در دروس مرتبط با بازار سرمایه و کاربردهای آن در مقاطع کارشناسی ارشد و ‏دکتری اعم از دوره های تخصصی کوتاه مدت و بلندمدت، قابلیت استفاده در تحقیقات بورس اوراق بهادار و بورس کالا و فلزات و افزایش توانایی بازیگران این بازار ها را دارد.
لازم به توضیح است که رویکرد کتاب، آزمون پذیری مباحث مالی رفتاری به عنوان پارادایم نوین مالی به پشتوانه مبانی علمی جهت کاربرد دانش مالی در بازار سرمایه و تعمیق و تعریض این بازار و برون رفت از اقتصاد پایه بانک به اقتصاد پایه بازار می باشد که نیازمند تحقیقات گسترده تر است و ضرورت دارد دانش پژوهان، دانشجویان و فعالان حرفه ای در حوزه مالی و سرمایه گذاری به آن توجه و اهتمام داشته باشند.
در نگارش مجموعه حاضر، از کتب و دیگر منابع علمی متعدد تخصصی محققان اندیشمند و سرشناس از یک سو و تحقیقات نگارندگان از سوی دیگر بهره گرفته شد که در منابع و مآخذ ارائه گردید. بر خود لازم می دا نیم از تلاش پژوهش گران و اندیشمندانی که یافته های علمی ایشان مورد استفاده قرار گرفت قدردانی و سپاس گزاری نماییم. بدیهی است تلاش مضاعف نگارندگان همواره بر این بوده است که مجموعه ای کامل و خالی از نقص تدوین گردد، لیکن باور داریم که نقد و ارائه پیشنهادات سازنده و مؤثر استفاده کنندگان هیچ گاه بی منت نخواهد بود.
نگارندگان
زمستان 1390

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.50 (2 نظر)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب تصادفی

13 شاخص فرهنگی قابل بهبود در ایرانیان

28-09-1393

1. اکثر ما ایرانی ها تخیل را به تفکر ترجیح می دهیم. 2. در هر شرایطی منافع شخصی را به منافع ملی اولویت می دهیم. 3. با طناب مفت حاضریم خود را...

ادامه

رمضان و مدیریت

21-05-1389

فرارسیدن ماه مبارک رمضان فرصت ویژه ای در اختیار افراد قرار می دهد تا فارغ از همه امور روزمره و وابستگیهای ظاهری و غیر واقعی، نگاهی دیگر به خود بیندازد،...

ادامه

سخنرانی استیو جابز در دانشگاه استنفورد

28-07-1392

وید​ئوی پیوست ، برگرفته از سخنرانی استیو جابز است که حاوی نکات آموزنده ای است. 1. در مراسم فارغ التحصیلی بجای یک سخنرانی کاملا علمی ، از سخنرانی داستان گونه یک...

ادامه
Go to top