امتیاز کاربران

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

چکیده :
به طور کلی توسعه ی بازارهای سرمایه اسلامی بخش جدائی ناپذیر توسعه ی بازارهای سرمایه است. چنین بازارهایی برای بسیج و تخصیص بهینه ی منابع ضروری هستند. این ضرورت در اقتصاد اسلامی بسی بیشتر به نظر می رسد؛ چون ممنوعیت بهره موجب وابستگی بیشتر به " سهام " و تامین مالی مبتنی بر دارایی شده است.
بازارهای بدهی جزء لاینفک بخش مالی و به طور موثری مکمل بودجه هایی است توسط بخش بانکی فراهم شده است. در اقتصادهای نوظهور، این بازارها هنوز در مرحله اولیه توسعه شان قرار دارند. در قوانین اسلامی( شریعت) دریافت و پرداخت بهره ممنوع است. لذا در کشورهایی که جمعیت مسلمان بخش مهمی از جامعه را تشکیل می دهد، بازارهای بدهی سنتی نمی توانند شکوفا شوند. بنابراین تقاضا و نیاز زیادی جهت توسعه جایگزینهایی برای بازارهای بدهی سنتی مطابق با قوانین اسلامی وجود دارد.
در نتیجه اخیرا رشد سریعی در بازار چند میلیارد دلاری ابزارهای مالی ساختاریافته ی شرکتی و حاکمیتی که سازگار با شریعت باشند، به وجود آمده است که از آنها تحت عنوان « صکوک » یاد می شود. در بازارهای سرمایه اسلامی، معاوضات نرخ بهره و دیگر صورتهای متعارف ابزارهای مشتقه مانند مشتقات اعتباری و اوراق اختیار معامله جداشدنی، به دلیل ممنوعیت در قوانین اسلامی وجود ندارد. بنابراین، الزامات مدیریت ریسک و ملاحظاتی که در مورد رقابتی بودن وجود دارد، ساختارهای صکوک را مجبور به توسعه بیشتر و ارائه ی جانشین های سازگار با شریعت به جای مشتقات سنتی می کند. بدون ساختارهای صکوک با چنین عمقی، بازارهای مالی نمی توانند در بسیاری از اقتصادهای نوظهور به طور کامل توسعه یابند.
مقاله حاضر به بررسی و شناسائی انواع ابزارهای مالی اسلامی و نقش ابزارهای مالی در توسعه و تعمیق بازارهای مالی می پردازد.
برای دریافت PDF اینجا کلیک کنید.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 نظر)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب تصادفی

چشم انداز را متناسب انتخاب نمائید

08-06-1389

مي گويند در كشور ژاپن مرد ميليونري زندگي ميكرد كه از درد چشم خواب بچشم نداشت و براي مداواي چشم دردش انواع قرصها و آمپولها را بخود تزريق كرده...

ادامه
Go to top