امتیاز کاربران

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

پیشگفتار
به نظر می‏ رسد که بی ‏اعتنایی و حتی تلقی منفی نسبت به اقتصاد آزاد و غفلت از منطق حاکم برآن و ناشی از آن ، ریشه در مهجور ماندن مفهوم آزادی فردی در اندیشه‏ ورزی ایرانیان معاصر دارد . خردورزی ، دور شدن از دست‏ آویزهای احساسی در مسائل اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی است . همان دست ‏آویزهایی که دست مایه تحریک و ایجاد هیجان گروه‏های چپ و راست برای اهداف و منافع خاص است . خردورزی در زمینه‏ های اجتماعی ، قبول حسابان و منطق موثر در روابط میان انسان‏هاست . حسابان و منطق اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی مدرن طی دوران جدید ، به‏ویژه در دویست سال اخیر ، توسعه چشمگیری یافته است .
اندیشه‏ های جدید ، کم و بیش و به صور گوناگون طی دو قرن اخیر در ایران نیز بازتاب یافته است . روشنفکران ایرانی به منظور چاره‏جویی برای عقب‏ماندگی تاریخی جامعه ایران ، به افکار و آداب جوامع مدرن متوسل شده ‏اند . در سه فصل نخستین کتاب ، تلاش روشنفکران تجدد خواه به‏ طور اجمالی مورد بررسی قرار می‏ گیرد و سعی می‏ شود به کمک فرضیه‏ هایی ، " آزادیخواهی نافرجام در ایران معاصر" تا حد امکان تبیین گردد . در فصل چهارم ، مبانی تئوریک اندیشه اقتصادی مدرن و منطق و خردورزی حاکم بر شیوه تعقل مدرن به اختصار آمده است . در فصل‏های پنجم تا هفتم ، ساختار و عملکرد نهاد‏های مهم سیاسی و اقتصادی جامعه مدرن به‏طور اجمال بیان شده است تا خواننده بتواند از چشم‏اندازی کلی ، تصوری منسجم از واقعیت‏های دنیای مدرن پیدا کند .
هدف اصلی کتاب حاضر ارائه بسیار خلاصه‏ ای از خردورزی در امور سیاسی و اقتصادی است تا شاید به کمک آن ، از طریق زدودن برخی ابهام‏ها در فراگرد واپس ‏ماندگی جامعه ما ، بتوان برای حل این معضل به چاره جویی‏هایی معقول و موثر پرداخت . مباحث کتاب در یک چارچوب مرور تاریخی از اندیشه‏های اجتماعی کشور و جهان سازمان یافته است . هدف این وجه از کار معرفی اجمالی تاریخ اندیشه اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی به جوانان کشور است .
نویسندگان این کتاب علل مغفول ماندن نظام اقتصاد آزاد در اندیشه معاصر ایرانیان را در حوادث تاریخ معاصر ردیابی کرده و برای تشریح آن فرضیه‏ هایی را ارائه می‏کنند . افزون بر تبیین موضوع ، مبانی تئوریک اندیشه مدرن و نیز ساختار و عملکرد نظام‏های سیاسی و اقتصادی جوامع مدرن نیز به‏طور خلاصه مورد بحث قرار خواهد گرفت تا امکان مقایسه و امکان ارائه راه‏ حل و برون‏ رفت از بن ‏بست فراهم آید . ضروری است از عزیزانی که پیشنهاد تدوین این کتاب را مطرح کردند و ما را در این امر ترغیب نمودند قدردانی شود . بسیاری از صاحب‏نظران ویرایش اولیه این کتاب را مطالعه کرده و ایرادهای آن را گوشزد کردند . ما در حد بضاعت تلاش کردیم که این ایرادها را مرتفع کنیم . از راهنمایی و بذل توجه این عزیزان نیز قدردانی می‏شود . ویرایش مجدد کتاب را آقای منصور مدرسی انجام داده‏اند که لازم می‏دانیم از زحمات ایشان قدردانی کنیم . به هر حال مسئولیت همه مطالب کتاب و ایرادهای باقیمانده در آن بر عهده نویسندگان است .

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 نظر)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب تصادفی

Knowledge sharing is power

23-12-1392

روند تبدیل داده به اطلاعات و سپس دانش ، اهمیت دانش بودن در قرن حاضر را بیش از پیش نشان می دهد. تا همین اواخر اندیشمندان دانش را بزرگترین ثروت بشر...

ادامه

تمرکز بر نقاط مثبت

09-06-1392

شکارچی پرنده سگ جدیدی خریده بود، سگی که ویژگی منحصر به فردی داشت.  این سگ میتوانست روی آب راه برود.  شکارچی وقتی این را دید نمی توانست باور کند و...

ادامه
Go to top